Utomlandskonferens

En trend som växer sig allt starkare i Konferenssverige är att ta med sig medarbetarna utomlands istället för att hålla konferensen inom landets gränser – och vem vet, kanske är detta exakt vad som behövs för att hålla konferensdeltagarna intresse på högsta möjliga nivå?

affärsfolk pratbubblor liten

Att hålla ett gäng konferensdeltagare intresserade och engagerade i konferensen kan vara knepigt. Men kanske är lösningen på detta att förflytta hela konferensen utanför Sveriges gränser för att göra konferensdeltagarna mer aktiva under konferensdagarna? I ett pressmeddelande från en av Sveriges ledande resebyråer menar man att det faktiskt börjar bli mer populärt att göra just på detta sätt. Till exempel skriver man om hur det i vissa fall faktiskt kan vara billigare än om man skulle hålla konferensen på hemmaplan. Och det om något är ju ett bra argument för många företag – dessutom får medarbetarna en chans till lite en informell minisemester med administrativa inslag, och vem skulle tacka nej till det?

Hur mycket billigare blir konferensen?

I samma pressmeddelande har resebyrån plockat fram exempel som verkligen tydliggör minskningen i kostnad när man väljer en utomlandskonferens. I exemplet tar man upp kostnaden hos en konferensanläggning i Stockholms omnejd där två nätters övernattning inklusive måltider kostar företaget totalt 5 220 kronor per person, förutsatt att man håller konferensen under högsäsong. I jämförelse med detta har man även plockat fram priset för en lika lång vistelse i Berlin. Då kostar tvådagars resa tur och retur totalt 4 949 kronor per person plus att denna kostnad är inklusive flyg, hotell och dagarnas alla måltider. Som slutsats blir alltså att det faktiskt är 271 kronor billigare per person att spendera konferensen i Berlin istället för i Stockholms omnejd – och alla vet ju hur ordspråket ”många bäckar små” slutar!