Så får du drömjobbet som ekonom

När du är färdig ekonom är det dags att söka ett jobb. För att hitta ett bra arbete är det viktigt att du lägger ner tid och energi på ditt CV och personliga brev. När du gör det kan du få ditt CV att sticka ut i mängden.

Om du är färdigutbildad ekonom är nästa steg att hitta dig ett arbete, sök lediga ekonomijobb i Stockholm om du vill öka dina chanser att hitta drömjobbet. Eftersom Stockholm är Sveriges huvudstad är arbetsmarknaden väldigt stor där och det finns ett sort utbud av jobb inom ekonomi. När du ska söka jobb är ditt CV väldigt viktigt. Det är CV:t och det personliga brevet som du kan använda för att sticka ut från mängden. Att ha en bra layout som är lättöverskådlig och ett språk som gör texten lättläst är en bra grund. Sedan ska du sätta din personliga prägel på det du kan.

Tips för att få ett CV att sticka ut:

  • Skriv en väldigt bra sammanfattning
  • Välj relevanta exempel på dina prestationer
  • Var personlig och konkret
  • Berätta om dina utmärkelser

Anpassa ditt CV efter jobbannonsen

När du ska söka ett specifikt jobb ska du verkligen lusläsa jobbannonsen. Det finns oftast en massa bra material i annonsen som du kan ha användning av när du ska skriva ihop ditt CV. Plocka ut ord och begrepp i annonsen som matchar det du kan erbjuda. När du skriver ett CV ska du tänka på att det ska vara relevant, ta bara med information som är relevant för det jobbet som du söker. Om du har fått någon utmärkelse som är väsentligt för jobbet du söker kan du lägga till det under övriga meriter. Det kan exempelvis vara om du fått pris för ett speciellt projekt du tidigare arbetat med.

Ta hjälp av en rekryteringsfirma

Att vända dig till en rekryteringsfirma kan vara ett bra alternativ om du vill ha lite hjälp på traven. En rekryteringsfirma har ofta bra koll på arbetsmarknaden och vilka alternativ som skulle kunna passa dig. De har oftast bra kontakter och arbetar tätt tillsammans med arbetsgivare. Tänk på att välja en rekryteringsbyrå som är inriktad på ekonomiarbeten.