Arbeta som interimchef

Många som arbetat länge på sin arbetsplats kan känna att det är dags för ett karriärsbyte, är sugna på att sätta tänderna i ett helt nytt projekt eller vill helt enkelt bara byta arbetsplats – men det är få som faktiskt vågar genomföra detta, men nu finns ett sätt att pröva sina vingar: bli interim chef.

ekonomi företag jobb karriärAtt byta jobb mitt i livet efter en lång karriär är det få som vågar göra, men det går att pröva sina vingar genom att börja arbeta genom interim management vilket är en form av projektanställning. Och enligt Veckans Affärer är just jobbet som interimchef det absolut hetaste konsultjobbet just nu och detta eftersom att det är ett sätt för en chef att byta arbetsplats och hålla i projekt utan att sitta fast på en och samma arbetsplats. Men vad innebär det att vara en interimchef?

Detta innebär en anställning som interinchef

Att arbeta som interinchef inom interim management är varierande eftersom positionen innebär att man tar sig an en på förhand definierad uppgift såsom att vända ett förlustgående företag till att gå med vinst, halvera kostnaderna på ett bolag, hantera en fusion mellan två olika företag eller kanske hjälpa ett företag att ta sig an nya områden. Och detta från och med arbetsdag ett, inlärningsperiod är därav uteslutet för att man kastas rakt in i uppgiften, skriver Affärsvärlden. Därför får man heller inte lön utan ett arvode eftersom man ofta inte är anställd direkt av företaget man arbetar från och själva arbetsuppdraget är tidsbegränsat och när man uppfyllt sin uppgift ger man sig på nästa uppdrag – och det är av denna enkla anledning som interimjobb passar för personer mitt i karriären som vill byta jobb och arbetsuppgifter men inte sin roll i ledande position. Något som till exempel tidningen chef skriver om är dessutom hur chefer i åldern 50 plus är mer eftertraktade än någonsin, så är man i denna position har man därigenom goda chanser att bli en värderad interimchef om man så är sugen.