Skaffa fruktleveranser till kontoret för allas glädje

Hälsa, glädje och en vacker åsyn – vad kan vara mer välkommet på arbetsplatsen? Genom att köpa in frukt till kontoret ger du inte bara de anställda något smakrikt och nyttigt – det kommer liva upp stämningen och bidra till den goda arbetsmiljön. Vem blir inte glad av fräscha frukter i sprudlande färger?

När du beställer färsk frukt till kontoret kan du göra det på flera sätt. Du kan till exempel skaffa ett abonnemang med regelbundna leveranser eller köpa en engångskorg lite då och då. Varför inte överraska en anställd på deras födelsedag? Det blir en kul present som alla får njuta av. Det går också att lägga till extra saker, som till exempel:

  • kaffe
  • frukost
  • snacks
  • nötter

Därför är frukt så bra

Att just frukt är en utomordentlig förmån för de anställda har både med den fysiska och mentala hälsan att göra. Enligt Livsmedelsverket är det bra att äta mycket frukt och grönt eftersom de innehåller vitaminer, mineraler och fibrer. Människor som äter mycket frukt och grönsaker löper lägre risk för bland annat kärlsjukdomar, magproblem och fetma, och att ha frukt tillgängligt hela tiden gör det lättare att inte falla för andra, onyttigare frestelser. Enligt vissa är det inte bra att äta för mycket frukt på grund av sockerinnehållet, men de flesta dietister och kostexperter är överens som att hälsofördelarna är så många att de långt överväger eventuella sockerhalter. Vissa frukter, som banan, är särskilt lämpliga för människor som tränar mycket eller som har tröga tarmar och under vinterhalvåret behöver alla lite extra c-vitamin från apelsiner och kiwifrukt.

En fröjd för ögat

Förutom själva innehållet är frukter dessutom vackra att se på. Det finns till och med studier som visar att människor som äter mycket frukt känner sig gladare än personer som inte gör det. Riktigt varför är det ingen som vet med säkerhet, men enligt vissa forskare kan det bero på att frukt innehåller ämnen som frigör lyckogivande signalsubstanser i kroppen. Andra menar att fruktkonsumtionen påverkar tarmfloran, vilket i sig ger en känsla av välbehag. Ytterligare en faktor är att människor som äter mycket frukt och grönt ofta känner att de gjort hälsosamma kostval, vilket i sin tur boostar självkänslan.

På en arbetsplats är det också viktigt med trivsamheten, och här kan både frukternas glada färger och känslan av att ha en omtänksam arbetsgivare höja teamkänslan. Att gå in i fikarummet och hitta en vacker låda full med frukt, eller se en ståtlig fruktkorg i receptionen, ger genast ett upplyftande intryck. Samtidigt kan det vara påfrestande att ständigt gå och handla frukt och kånka den till kontoret, och därför är det bäst att anlita en pålitlig leverantör som gör jobbet. Med andra ord sparar det både på energin och ryggen. På så sätt kommer leveranserna som de ska och det går att variera innehållet efter säsong och behov. Under vissa perioder kanske det är bättre med lättare korgar, till exempel under sommarsemestern då det inte är lika många anställda på plats, medan vintersäsongen kräver större mängder då kylan ofta ger ökad hunger och alla är på jobbet.