Lediga jobb i Malmö på ingång

För den som är bosatt i Skåne och vill byta karriär eller arbetsplats är det guldläge för tillfället. Många jobb förväntas dyka upp på arbetsmarknaden, och att byta karriär ses inte längre som något negativt utan snarare något modigt.

 

pexels-photo-165907För den som vill hitta lediga jobb i Malmö kommer äntligen goda besked. Arbetslösheten börjar äntligen vända åt rätt håll och i Skåne förväntas hela 22 000 nya jobb det kommande året. Detta är uppgifter från en prognos från Arbetsförmedlingen, och gäller för andra halvåret år 2017 till första halvåret år 2018. Hittills under år 2017 har redan 12 500 nya arbetstillfällen skapats, främst inom branscher som handel, e-handel, byggsektorn, hotell och restaurang. Mer om detta kan man läsa i en artikel från Sydsvenskan. Rent generellt går det bra även för resterande regioner i Sverige. Målet är att Sverige år 2020 ska ha den lägsta arbetslösheten i EU, vilket är ett mål som sattes upp år 2013 och redan ser ut att ha gett resultat. Både offentlig och privat sektor planerar fler anställningar och enligt undersökningar förväntas arbetslösheten i Sverige sjunka från 7,0 till 6,6 procent. Detta skriver Sydöstran.

 

Rätt tillfälle att byta karriär eller arbetsplats

För den som vill utvecklas och gå vidare från sitt nuvarande arbete förväntas alltså läget bli bättre. Att våga byta karriär eller arbetsplats är viktigt, och leder till att man utvecklas och blir mer flexibel. Flexibilitet är enligt Svenska dagbladet en egenskap som kommer bli allt mer viktig på arbetsmarknaden i framtiden. Förutom personlig utveckling, flexibilitet och eventuellt en bättre lön gör även ett karriärbyte att man framstår som orädd. Förr valde man oftast en karriär och jobbade med det, men idag ses det snarare som en fördel om en anställd har provat på olika saker. Att i medelåldern sätta sig i skolbänken igen är inte längre något ovanligt, utan något många snarare skulle må bra av. Det man ska tänka på är dock att planera och ha en säker strategi för jobbsökandet, eftersom man börjar om på ruta ett igen.