Allt fler jobbar via hemma-kontoret

Allt fler har idag möjlighet till att jobba hemma, och det finns massor av fördelar med att göra det. Större frihet passar fler liv, eftersom vi idag har mycket förpliktelser utöver arbetslivet. Så länge man arbetar sina timmar per vecka och sköter sitt jobb, så finns det mycket fördelar med att erbjuda anställda att arbeta hemifrån.

Om du är en av dem som jobbar mycket hemifrån så är det smart för dig att ha en bra arbetsplats, därhemma också. En bra kontorsstol, ett bra bord och all den rätta utrustningen är a och o, klicka hem bra kontorsmaterial här.

Nöjdare anställda med hemjobb

Så är det, i alla fall om man ska tro en studie som gjorts vid Cardiff University, som Café skriver om i en artikel. Den visar på att anställda som har möjlighet att jobba hemifrån eller på distans är nöjdare med sitt jobb överlag. Dessutom visar studien på att de som jobbar hemifrån ofta har förmåga att jobba hårdare än de som jobbar på kontoret. En byrå som anammat detta tänk är Invise i Stockholm, som Dagens Nyheter skriver om i en artikel. Där säger man att var och en på ett sätt är sin egen chef, så länge man sköter sitt arbete. Men ibland kan det bli svårt att tillexempel få till ett morgonmöte. Men då får man anpassa sig lite, trots fria arbetstider och möjlighet att jobba hemifrån.

Möjligt tack vare teknik och internet

Men hur kommer det sig att det är möjligt att driva lyckade verksamheter med så mycket hemjobb som tillåts idag? Det beror på utvecklat portabel teknik och internet, förstås. Ett företag som själva inte har möjligheten för sina anställda att jobba hemifrån, hyllar ändå konceptet:

”Bolagets egen arbetsgrupp för en smartare arbetsstyrka sa nyligen vid en konferens att personer som jobbar hemifrån är både mer engagerade och litar mer på sina chefer”, skriver ComputerSweden.