Skärgårdskonferens?

4392659-connected-people - KopiaIdag vill de flesta företag utvecklas till det bättre, både för att föra företaget framåt och ge sin personalstyrka mer kunskap eller kompetensutbildning som det även kallas. Och just därför är det många arbetsgivare som satsar på att ta med sig sina anställda på konferens!

Många arbetsgivare vill att just deras arbetsstyrka och företag ska vara ledande inom sin marknad vilket gjort att man sett en tydlig ökning i antalet kompetensutbildningar i konferensmiljö. Till exempel har det kommit upp allt fler företag som erbjuder sina lokaler och tjänster – men det är viktigt att välja rätt arrangör eftersom långt ifrån alla håller vad de lovar. Därför är ett smart tips att först och främst titta på etablerade arrangörer som endast och enbart ägnar sig åt just denna typ av verksamhet. Vill man exempelvis hålla en skärgårdskonferens finns flertalet arrangörer att välja bland och då gäller det att välja de konferensanläggningar som uppfyller just ditt företags krav.

Hur vet man att en konferensanläggning är bra?

  1. Tydlig info – en professionell konferensanläggning har en tydlig hemsida med kontaktuppgifter till arrangören samt tydlig beskrivning av vilken typ av kringliggande miljö man har att förvänta sig. Ett plus i kanten är även om hemsidan har flera språkval, vilket visar att de även är intresserade av internationella konferenser.
  2. Gott rykte – ett gott rykte gör mycket för att en konferensanläggning ska gå runt, så ett tips är att googla den potentiella arrangören och se vad som dyker upp. Ett kundomdöme kan avslöja mycket!
  3. Fräscha lokaler – på hemsidan bör det även finnas tydliga bilder på de lokaler som anläggningen erbjuder, när en hemsida inte visar vad du som kund kan vänta dig är det oftast en mindre bra arrangör och du bör leta vidare.
  4. Gott bemötande – kunden är kung och en bra konferensanläggning fokuserar på detta uttryck. Du som potentiell kund hos dem ska bemötas korrekt, få svar på dina frågor och erbjudas kreativa lösningar om detta skulle krävas.
  5. Rättvis prissättning – ett företag som hyr in sig på en konferensanläggning ska betala ett rättvist pris för kalaset, var därför noga med att fråga vad som kommer att ingå i totalbeloppet när du diskuterar med en potentiell arrangör innan du går med på att ha konferensen hos dem.

56320-business-directionsValfrihet som kund

Man kan tro att det är en självklarhet att man som kund får välja själv bland konferenslokal, logi och aktiviteter. Men tyvärr är det måna arrangörer som redan har färdigsydda paketkonferenser som de vägrar att ändra på. Därför är det viktigt redan innan man kontaktar en konferensanläggning är på det klara med vad man vill ska ingå i konferensen. Är ni intresserade av övernattning? Ett specifikt tema? Vill att lokalen ska ha ett specifikt attribut? Var noga med att förklara detta för konferensarrangören när ni talas vid och se vilka lösningar denne kan ge.

Tips från oss på FortbildningAB

Är ditt företag intresserat av en konferens i närheten av Stockholm men vill komma bort från stadens stressiga miljöer? Kika in på utsiktenmeeting.se och se om konferens med musiktema är något för er!