Ge dina anställda det bästa för hög effektivitet

Ett företag är ingenting utan sina anställda. Därför är det viktigt att ta hand om personalen och ge dem lite lyx i vardagen. Med olika relativt små medel kan du få din personal att trivas utmärkt så säkrar du upp dem för flera år framöver.

 

Genom att ge dina anställda små extra saker i vardagen på arbetsplatsen kan du tjäna på det i längden när alla blir mer effektiva och kan trivas på jobbet. Se till att det finns proffsigt kaffe på jobbet, gärna en kaffeautomat. När det finns bra kaffe tillgängligt blir det lättare att komma ihåg att ta pauser under arbetsdagen vilket gör att hjärnan får vila och kan komma tillbaka med ny kraft. Var även noga med att visa din uppskattning i form av teamaktiviteter och företagsevent. När personal känner sig sedd och hörd är de mer benägna till att trivas på jobbet.

 

Tips på hur du effektivisera arbetsdagen för att mår du bättre

arbeteMed olika knep går det att effektivisera arbetsdagen vilket resulterar i att du mår bättre. Här kommer lite saker du själv kan göra men som du även kan peppa din personal att göra för att effektivisera.

 

  • Sluta prokastinera jobb. När du skjuter upp saker skapar du stress och kommer till slut att uppleva utmattning.
  • Börja med det enkla. Ta tag i den enkla arbetsuppgiften föst så kommer du hela tiden känna att du kommer någonvart och blir mer motiverad.
  • Arbeta rätt tid på dygnet. Är du en morgonmänniska kör du igång stenhårt på morgonen, är du istället en kvällsmänniska jobbar du som bäst på kvällen.
  • Jobba inte med samma sak för länge. Växla mellan olika arbetsuppgifter för att få nytt fokus.
  • Försök att njuta på jobbet och lär dig prioritera både arbetsuppgifter och privatliv. Du blir effektivare och får en bra balans i livet.

 

Peppa personalen för ett bättre arbetsklimat

Som chef är det extra viktigt att du är uppmärksam på din personal och kan peppa. Har någon gjort något bra säger du ett enkelt ”bra jobbat” så känner sig personen sedd. Planera även lite workshops där personalen kan få komma med input på hur ni ska jobba framöver.