Håll igång engagemanget på konferensen!

2130476-four-businesspeople-in-boardroom-smilingDet är inte alla gånger man har speciellt roligt när man går på långa seminarier och konferenser och just därför är det viktigt att tänka på sina deltagare när man själv ska anordna en konferens.

När det kommer till att anordna konferenser måste man vara noga med tidsplaneringen så att inga seminarier antingen blir för långa så att deltagarna hinner bli uttråkade eller för korta så att de inte hinner med att faktiskt delta. En annan smart sak att tänka på är att avsluta varje dag i en god ton. Till exempel kan man ge alla deltagarna roliga Giveaways som man enkelt kan beställa via http://www.produktsajten.se/ där man kan beställa allt från godis, mat och dryck till iPhone-/iPad produkter och småprodukter med logo. Likväl är det alltid bra att klämma in en måltid och en fikapaus för att hålla deltagarna pigga och glada under dagens lopp.

Håll konferensen till ämnet

Är ni på konferens för att tala om kompetensutbildning är ett smart tips att hålla konferensen inom det ämnet om man vill ha ett högt deltagarengagemang. Forskning har nämligen visat att människor som tvingas hoppa fram och tillbaka mellan olika ämnen tenderar att glömma hälften av vad som görs och därigenom även tappa intresset. Och något ämne så viktigt som kompetensutbildning vill man ju att de anställda lyssnar på.

”Företag som inte satsar på kompetensutveckling av sina anställda riskerar att tappa dem, samtidigt som de inte finner tillräckligt med kompetent personal som ersättning. För ett företag är detta mycket riskabelt. Däremot ger välutbildade medarbetare minskade omställningskostnader, ökad flexibilitet och ökad produktivitet. Kompetensutvecklingsinsatser blir därför ett sätt för arbetsgivarna att minska sina risker och öka sina möjligheter.” läs mer här.