Hotellkonferens?

188277-meeting-roomNär det kommer till att utveckla kompetensen inom ett företag kan det vara bra för deltagarna att byta miljö och lämna kontorets väggar bakom sig eftersom detta har visat att intresset från deltagarna ökat likväl som det aktiva deltagarantalet. Därför kan det vara en god idé att hålla konferens på ett hotell.

Just nu är det många företag som satsar på att utveckla attityden och kompetensen inom det egna företaget för att på så vis gynna företagets omsättning samtidigt som de anställda både får en högre kunnighet inom sitt eget affärsområde samt ökad förståelse för sina kollegors arbete och arbetsbörda. Därför är det även många företag som väljer att hålla dessa typer av konferenser utanför arbetsplatsens väggar och väljer istället att boka hotell med både konferenslokal och övernattning. På så vis blandas konferensens allvar med lite utav en personalfest då kollegorna kan samlas i hotellets bar framåt kvällning och diskutera dagens händelser i en avslappnad och gemytlig miljö. Så det är nog inte så konstigt att konferensmarknaden ökat markant i populäritet.

”- Konferensmarknaden omsatte förra året runt åtta miljarder kronor och kommer fortsätta att växa i år. I den summan ingår kostnader för konferenslokaler, hotellrum och mat.” läs mer här hos DN.se.

Varför just hotellkonferens?

Genom att hålla en kompetensutbildning på hotell tenderar att möjliggöra för de anställda att uttrycka sina åsikter då man helt enkelt tar bort den vanliga hierarkistrukturen genom att placera hela företagets personalstyrka, med chef och VD, på neutral mark. Så när man vill få så ärlig respons som möjligt från sina anställda är därför ett hotell en bra plats att hålla konferensen på!