Därför är outplacement smart att använda

Outplacement är en tjänst som både en medarbetare och en arbetsgivare kan ha användning av. Arbetslivet är föränderligt och av olika orsaker kan personalstyrka behöva bli mindre eller det är dags för en medarbetare att utveckla potentialen hos en ny arbetsgivare. I båda fallen är outplacement perfekt eftersom det gör det möjligt för medarbetaren att få ett nytt jobb. Båda parter är vinnare på att använda outplacement.

När en rekrytering blir perfekt och rätt person hamnar på rätt plats märks det i verksamheten. Det märks även åt andra hållet när fel person är på helt fel plats. När en medarbetare inte längre platsar i verksamheten kan outplacement vara till hjälp. Outplacement är kort förklarat när du som arbetsgivare hjälper till att en anställd får ett nytt arbete hos en annan arbetsgivare. Läs mer här https://www.unikresurs.se/tjanster/outplacement/ om du är intresserad av att veta mer. Det är även vanligt att använda outplacement när det kommer till nedskärningar. Outplacement kan även benämnas som en omställning.

Outplacement passar både för medarbetare och arbetsgivare

Om det inte finns möjlighet att behålla en eller flera medarbetare på en arbetsplats men du som arbetsgivare vill hjälpa de som inte kan stanna är outplacement smart att använda. Outplacement är inget du behöver göra själv utan du kan ta hjälp av personer som är proffs på outplacement för att processen ska bli smidig och lyckad. Fördelen med outplacement för dig som arbetsgivare är att medarbetare kan bli nöjda med en omplacering vilket är bra för företagets rykte och employer brand. För en medarbetare som har fått ett besked om att det inte finns möjlighet att stanna kvar på den nuvarande tjänsten kan outplacement också vara ett alternativ eller om det dags att ta nästa steg jobbmässigt och utveckla potentialen hos en annan arbetsgivare.